+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

The Off-Grid Factory

CONSULTANCY

Feasibility study, projectmanagement, business development.
Ervaring en expertise: daar staan we voor!

Als u op zoek bent naar een slimme en betrouwbare oplossing om uw energievoorziening te verduurzamen, dan kan het lastig zijn om zelf de juiste keuze te maken uit het grote aanbod. De energie-experts van de Off-Grid Factory helpen u graag verder.
De Off-Grid Factory heeft consultants in huis met expertise op het gebied van off-grid, hybride en netgekoppelde systemen. Ook hebben we binnen het bedrijf specialisten die alles weten van mini-grids en micro-grids, energie-efficiency en energieopslag. Maar ook subsidie-, financierings- en strategisch energieadvies behoort tot de mogelijkheden.

Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en de nieuwste technieken. Ze beschikken over de juiste vakkennis om samen met u de meest passende en innovatieve energieoplossing te vinden. Wij leveren maatwerk, dus beginnen altijd bij uw wensen. We zijn flexibel dus kunnen in elk stadium van uw project instappen of meedenken, we bieden u dus begeleiding van A tot Z.

Lees hieronder meer over onze diensten. Contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken? We zijn bereikbaar per mail via info@theoffgridfactory.com of per telefoon op nummer 085-0706688.

Onze diensten

Project- en procesmanagement

Een goede start is het halve werk. De experts van de Off-Grid Factory kunnen in een vroeg stadium al meedenken over de planning en reikwijdte van het project en advies geven over de budgettering en te nemen beslissingen. Daarna kunnen we in de rol van projectmanager het gehele uitvoeringstraject begeleiden en de projectvoortgang bewaken. Onze experts hebben jarenlange ervaring als projectmanager van succesvolle projecten in binnen- en buitenland, onder andere een 2.3 MWh zonnepark in het Caribisch gebied en het ontwerpen van een mini-grid voor een zelfvoorzienend vakantiepark met 36 woningen. Wij kunnen u goed helpen als u op zoek bent naar een ervaren en zelfstandige projectmanager die uw project naar een volgend niveau kan tillen.

Haalbaarheidsstudie (feasibility study)

Bij een haalbaarheidsstudie draait het om het onderzoeken en analyseren van het potentieel van een project. Dit heeft als doel om de sterke en zwakke punten, kansen en risico’s in kaart te brengen, waarop de besluitvorming gebaseerd kan worden. Een groot energieproject brengt vaak omvangrijke financiële risico’s met zich mee. Om de slagingskans van een dergelijk project te bepalen, kan het zinvol zijn om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren. De Off-Grid Factory heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van haalbaarheidsstudies. Denkt u erover om een haalbaarheidsstudie te gaan (laten) uitvoeren? Wij denken graag met u mee.

Energiemanagement en energiescan

De eerste stap naar energiebesparing en een duurzamer systeem is inzicht in uw energieverbruik. We kunnen basis van uw inschatting over uw energieverbruik of reeds bekende gegevens een energiescan opstellen van uw gemiddelde verbruik. Als er geen gegevens bekend zijn, dan kunnen we deze ook middels speciale meetapparatuur registreren. Dit geeft een nauwkeuriger resultaat waarop we de aanbevelingen in een energierapport kunnen baseren.

Energierapport

Om een energierapport op te kunnen maken voeren we de volgende stappen uit:

Stap 1: wij brengen uw energievraag en wensen duidelijk in kaart
Stap 2: we maken een energiescan op basis van bestaande of nieuwe (via meetapparatuur verkregen) gegevens over uw energieverbruik
Stap 3: we maken een uitgebreid adviesrapport voor u met de mogelijke energieoplossingen, financiële consequenties en inzicht in de terugverdientijd
Stap 4: na keuze van het gewenste systeem, kunnen we het systeem produceren deze installeren op locatie
Stap 5: middels monitoring kunnen we op afstand meekijken met het systeem en de prestatie controleren

Wij maken energieoplossingen op maat!

Neem contact op als u meer informatie wilt ontvangen over onze diensten. Dit kan per mail via info@theoffgridfactory.com of per telefoon op nummer 085-0706688.