+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Hybride systeem

Een netgekoppeld hybride systeem is bedoeld voor mensen die ook gebruik wilt maken van de eigen opgewekte energie uit de zonnepanelen als er geen zon is en daarnaast als back-up ook nog aan het energienet gekoppeld willen blijven. Overdag kan de zonne-energie die niet meteen wordt gebruikt opgeslagen worden in een batterijpakket. Het opslaan van energie maakt je onafhankelijk en geeft je de kans om je eigen opgewekte duurzame energie voor 100% te gebruiken.

Hierdoor wordt het eigen gebruik gemaximaliseerd, dit is dus een stap verder naar een off-grid (netonafhankelijk) systeem. Als er niet genoeg energie beschikbaar is in je batterij, dan kan er automatisch gebruik gemaakt worden van het energienet. Hierdoor kom je dus nooit zonder stroom te zitten.

 

Bij dit systeem wordt er gebruik gemaakt van een hybride omvormer. Dit type omvormer maakt opslag van opgewekte elektriciteit mogelijk en is zowel netgekoppeld als off-grid in te zetten. Het mooie van het gebruik van een hybride omvormer is dat je ook op een later moment een batterijpakket kunt toevoegen, dit hoeft dus niet direct bij de installatie te gebeuren (dit kan kostentechnisch handig zijn).

Aangeraden wordt om een Lithium-Ion batterij te gebruiken, deze is geschikt voor een snel fluctuerende energievraag en kan ook een tijdje leegstaan zonder dat er schade optreedt. Een netgekoppeld hybride systeem is echt maatwerk, het is dus aan te raden om een expert in te schakelen om ervoor te zorgen dat opslag en gebruik goed om elkaar zijn afgestemd.

Enkele referentieprojecten

Vragen of persoonlijk advies?

Wij denken graag met u mee over de juiste keuze!