+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Netgekoppeld systeem met opslag of backup

Heeft uw bedrijfspand een leeg dak of vrijliggend veld beschikbaar? Dan kan het interessant zijn om deze te gebruiken om duurzame energie op te wekken middels zonnepanelen en/of windmolen. Bij een netgekoppeld systeem met opslag wordt de duurzame energie die niet gelijk gebruikt wordt opgeslagen in een accu(pakket). Dit kan voor u als ondernemer interessant zijn omdat de Nederlandse salderingsregeling alleen is bedoeld voor consumenten en andere kleinverbruikers en niet voor grootverbruikers met een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère.

Bij dit systeem wordt er gebruik gemaakt van een hybride omvormer. Dit type omvormer maakt opslag van opgewekte elektriciteit mogelijk en is zowel netgekoppeld als off-grid in te zetten.

Het mooie van het gebruik van een hybride omvormer is dat je ook op een later moment een batterijpakket kunt toevoegen, dit hoeft dus niet direct bij de installatie te gebeuren (dit kan kostentechnisch handig zijn). Een netgekoppeld hybride systeem is echt maatwerk, het is dus aan te raden om een expert in te schakelen om ervoor te zorgen dat opslag en gebruik goed om elkaar zijn afgestemd.

De Off-Grid Factory kan uw energieverbruik in kaart brengen en u begeleiden bij het maken van de juiste keuze als u op zoek bent naar een netgekoppeld systeem met opslag. Bel of mail ons gerust voor meer informatie, we zijn telefonisch bereikbaar op 085-0706688 of per mail via info@theoffgridfactory.com.

Batterijkeuze voor netgekoppeld systeem

Bij een netgekoppeld systeem met opslag gebruikt u het batterijpakket voor de maximalisatie van de zelf opgewekte energie. De batterijen in dergelijke oplossingen worden zoveel mogelijk ontladen gedurende de momenten van afwezigheid van zonnestroom of windenergie, de batterijset zal weer geladen worden wanneer de opgewekte energie groter is dan de afname. De batterij kan daarmee dus ook een poosje leeg blijven staan, hiermee is deze oplossing wezenlijk anders dan de UPS oplossing, die juist altijd vol moet blijven tot het moment dat de netstroom uitvalt.

Uiteraard is goede monitoring voor deze oplossing essentieel. Ook kan de plaatsing van een smart energy management programma kan heel erg helpen om de opwek en afname te matchen, mogelijk zaken slimmer te schakelen (load management). Zo haalt u het maximale uit uw energiesysteem.

Wilt u meer informatie over batterijen? Klik dan hier.

Laatste nieuws

Op zoek naar een energieoplossing op maat?

Wij denken graag met u mee!