In Nederland is teruglevering en saldering wettelijk mogelijk. Er zijn slechts enkele landen die werken met zo’n systeem, de rest hanteert een invoedtarief. Daar zit er een groot verschil tussen wat je voor je geleverde energie betaalt en wat je voor je teruggeleverde energie ontvangt. Door de één-op-één-verrekening, kun je in Nederland door het salderen in gemiddeld zeven jaar je investering terugverdienen. Het zou kunnen dat de Nederlandse salderingsregeling zoals deze nu bestaat gaat veranderen. Hoe en wanneer dit gaat lopen is op dit moment nog onzeker (in media komt regelmatig  het jaar 2020 naar voren). Een mogelijk alternatief voor het salderen is een terugleververgoeding, maar hierover is momenteel nog weinig bekend. Het tarief dat gehanteerd wordt voor een terugleververgoeding is normaal gesproken aanmerkelijk lager dan de salderingsregeling.

De Off-Grid Factory heeft systemen ontwikkeld voor situaties of gebieden waarbij terugleveren van energie niet toegestaan is, de opgewekte energie wordt dan in zijn geheel gebruikt voor autoconsumptie (eigen gebruik). Het systeem kan extra verbruikers inschakelen op het moment dat er overproductie is door de zonnepanelen. Er kan bijvoorbeeld een airconditioner aangezet worden die 100% draait op zonne-energie gedurende een dag met veel zon. Voor dergelijke regelingen is het belangrijk van te voren al goed na te denken of je hierin interesse hebt, achteraf is het vaak lastiger en soms niet meer mogelijk dit aan te passen. Sommige bestaande systemen en omvormers kunnen aangepast worden aan deze situatie. Deze worden dan niet afgesloten van het net, maar worden zo ingesteld dat er geen teruglevering plaatsvindt. Ook het reduceren van teruglevering is mogelijk.

Wij denken graag met u mee over de juiste keuze! Bel of mail ons gerust voor meer informatie, we zijn telefonisch bereikbaar op 085-0706688 of per mail via info@theoffgridfactory.com.