+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Projecten

Brandstofcel op bio ethanol

Off-grid zonder zon- of windenergie? We krijgen vaak vragen over hoe je off-grid kan zonder dat er voldoende zon- of windenergie opgewekt kan worden. In zo’n geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor een diesel- of benzinegenerator, maar voor veel toepassingen is dat niet de meest duurzame oplossing.

Voor een industriële partij die metingen verricht (met een laag maar redelijk constant energieverbruik), maakten we een oplossing met brandstofcellen die bio-ethanol op een efficiënte manier omzetten in elektrische energie (vermogen: 24 volt/ 45 Watt).

De energieverbruikers van deze klant draaien voor het grootste gedeelte op zonne-energie; op de momenten dat dit niet voldoende voorradig is start de brandstofcel automatisch op.

RDG reclame & beletteren maakte voor ons de stickers die op de kisten moesten komen om te zorgen dat deze op een veilige manier gebruikt zouden worden. Omdat de kisten onder uitdagende weersomstandigheden gebruikt moesten kunnen worden, was het belangrijk dat deze goed bleven zitten. RDG heeft ons hierin van professioneel advies voorzien en dit perfect voor ons verzorgd.