+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Projecten

Het Rabo GroenHuis: off-grid huis Jaarbeursplein

In samenwerking met ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal) en de Jaarbeurs realiseerden Sustainer Homes en Rabobank Utrecht Het Rabo GroenHuis. Deze demo woning staat sinds februari 2017 op het Jaarbeursplein, direct achter Utrecht Centraal. Met dit project ziet heel Nederland dat comfortabel, mooi, en betaalbaar wonen ook duurzaam kan!

De woning verbruikt door de slimme bouwwijze nauwelijks energie. In het Rabo GroenHuis worden onder andere financiële adviesgesprekken georganiseerd en kan het Off-Grid wonen ook echt worden ervaren. Het energiesysteem is uitgerust met een warmtepomp en zeer hoge isolatie. Ook is de woning door de Off-Grid Factory uitgerust met 18 stuks all black zonnepanelen (265 Wp), 3kW omvormer en een 18.2 kWh batterijpakket, waarmee de woning volledig autonoom (off grid) is.

Duurzaam bouwen is in de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Sustainer Homes ontwerpt en bouwt woningen die bijna geen energie verbruiken in vergelijking met regulier gebouwde woningen. Door gebruik te maken van houtskeletbouw in plaats van beton, staal of baksteen is de constructie vele malen duurzamer dan traditionele bouwmethoden. Dankzij innovatieve klimaattechnologieën zoals een warmtepomp, warmteterugwinning en hoge isolatie is de woning energiezuinig. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Door geen beton en nauwelijks staal te gebruiken wordt de CO2 uitstoot bij de productie tot een absoluut minimum teruggebracht. Zo ligt het totale energieverbruik op een fractie van traditionele alternatieven.

Voor meer informatie, check de site van Sustainerhomes