+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Projecten

Selficient: studenten ontwikkelen zelfvoorzienend huis

Selficient is een uniek bouwconcept ontwikkeld door studenten van Hogeschool Utrecht. Niet alleen is het een zelfvoorzienend huis, maar is het ook modulair en volledig gebaseerd op het concept circulaire economie. De Off-Grid Factory hielp met de energieberekening en leverde het autonome energiesysteem voor het huis van Selficient. In oktober 2017 won het studentteam de publieksprijs met Selficient tijdens de internationale wedstrijd Solar Decathlon.

Selficient wordt voorzien met zonne-energie. De zonnepanelen zitten op het dak en kunnen zo op die manier zoveel mogelijk energie binnenhalen. Modulariteit wordt bereikt door een bijzondere constructie waarbij de panelen (voor muur, vloer en dak) los van elkaar staan. Deze panelen kunnen als het ware in elkaar geklikt worden. De panelen bevatten isolatie en smart installaties voor batterijen, bedrading en andere voorzieningen die geïnstalleerd moeten worden. Het ontwerp en het bouwen van deze elementen zijn een belangrijk onderdeel van dit concept.

In 2018 wordt het huis opnieuw opgebouwd in Utrecht en open gesteld voor publiek.

Solar Decathlon

U.S. Department of Energy Solar Decathlon 2017 is een wedstrijd tussen diverse universiteiten van over de hele wereld. Zij worden uitgedaagd om een huis te ontwerpen en bouwen. Het huis moet op zonne-energie werken, energie efficiënt zijn, duurzaam en aantrekkelijk ogen. Het initiatief komt van het U.S. Department of Energy en wordt om de twee jaar gehouden. In oktober 2017 wordt het in Denver, Colorado, U.S.A gehouden. Het doel van Solar Decathlon is om studenten en de wereld te informeren over de voordelen van schone (en groene) energie. Daarnaast laat het zien dat comfortabele, betaalbare en energie-efficiënte huizen ook mogelijk zijn.