+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Nieuws

Glas glas panelen versus traditionele zonnepanelen

Glas-glas panelen zijn sinds een paar jaar in opkomst, maar wat is nou eigenlijk het voordeel van dit soort panelen in vergelijking met de traditionele zonnepanelen?

De glas-glas zonnepanelen hebben in plaats van een achterkant van kunststof folie (zoals bij de traditionele panelen) een laag glas aan de achterzijde. De grootste voordelen hiervan zijn:

  • Langere levensduur en minder degradatie door optimale celbescherming (veel fabrikanten geven bij glas-glas panelen een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar, in bij traditionele panelen is dit 80% na 25 jaar)
  • Minder last van vocht en temperatuurverschillen (glas veroudert niet en is niet doorlatend)
  • Iets hogere opbrengst door de betere modulekoeling en de reflectiewerende kwaliteit van glas (fabrikanten melden gemiddeld 5% meer opbrengst, maar dit wordt regelmatig ter discussie gesteld)
  • Stabiel en sterker dan traditionele panelen
  • Veiliger: glas-folie is makkelijker brandbaar en raakt sneller beschadigd; glas brandt niet en geeft geen reflectie

Zonnepanelen van glas zijn wel zwaarder dan traditionele panelen dus belasten het dak meer. Ook zijn ze gemiddeld duurder dan de traditionele panelen, denk hierbij aan 20% bij glas-glas panelen met frame en 30-50% bij panelen zonder frame. De vraag die wij daarom altijd stellen aan onze klanten is daarom vooral: hoeveel heb je extra over voor een strakker ogend zonnesysteem met een iets hogere opbrengst en langere levensduur?

De Off-Grid Factory heeft jarenlang ervaring met het ontwerpen en installeren van zonnesystemen en zonneparken. Bel of mail ons voor advies of een vrijblijvende offerte op maat. We zijn te bereiken via 085-0706688 of info@theoffgridfactory.com.