+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Nieuws

Veilig drinkwater, mogelijk dankzij zonne-energie

1000 liter schoon drinkwater; zoveel kunnen de drinkwaterpompen van Villagepump in Cox’s Bazar in Bangladesh per uur oppompen. Mede dankzij de betrokkenheid van de Off-Grid Factory, die de energievoorziening voor dit project heeft verzorgd.
Enige tijd geleden zijn er in dit gebied 1 miljoen Rohingya vluchtelingen uit Myanmar neergestreken. Door de zware belasting van het kwetsbare gebied raakte het drinkwater van de 2000 plaatselijke bewoners vervuild en braken er ziektes uit zoals cholera. De plaatselijke ontwikkelingsorganisatie BRAC heeft zich ingezet om de inwoners te voorzien van schoon drinkwater. De twee pompen maken gebruik van ultrafiltratie om bacteriën, virussen en vuil uit het water te halen.
De Off-Grid Factory heeft gezorgd voor een duurzame energieoplossing, door een zogenaamd plug and play systeem te maken. Van tevoren was het volledige systeem ingeregeld, waardoor lokaal enkel de batterij en het zonnepaneel aangesloten hoefden te worden. Dit universele systeem is een van de concepten waarin de Off-Grid Factory gespecialiseerd is. Laagdrempelig en beschikbaar voor iedereen en in alle situaties waarin snel een duurzame energievoorziening nodig is. Nu dus in Bangladesh met een prachtig resultaat!