+31 (0)85 0706688 info@theoffgridfactory.com

Uninteruptable Power Supply (UPS)

Een UPS (Uninteruptable Power Supply) zorgt ervoor dat er noodstroom beschikbaar is als er een netonderbreking plaatsvindt. Bij uitval van de netspanning neemt een UPS-systeem direct de stroomvoorziening over en zorgt ervoor dat de aangesloten systemen niet uitvallen. Het wordt daarom vooral gebruikt bij kritische toepassingen waar zekerheid van stroomvoorziening moet zijn; bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, datacenters, fabrieken of telecomnetwerken.

Het UPS-systeem kan gebruik maken van duurzaam opgewekte energie die opgeslagen is in een accu(set). De accu staat klaar (is volledig geladen), wacht tot netonderbreking is en kan de stroomvoorziening dan overnemen.

Opslagsystemen van energie worden weleens gebruikt als UPS systeem maar zijn niet hetzelfde. Een UPS is normaal ontworpen om de energie over te nemen op elk moment.

Wanneer het systeem gebruikt wordt voor maximaal eigen verbruik, dan kan het zo zijn dat de accu leeg is op moment dat u deze een keer onverwacht nodig heeft. Een UPS-systeem wordt enkel gebruikt voor de noodstroomvoorziening en zal dus altijd vol geladen klaar staan. Toch kan er een combinatie gemaakt worden. De schakeltijden van apparatuur zijn van belang: hoe snel moet de omvormer het van het net kunnen overnemen? Dit kan per situatie verschillen. Het is zaak dit heel goed uit te denken voor je hierover een beslissing neemt, hier is maatwerk voor nodig. Schakel dus altijd een expert in als je een dergelijk systeem wilt installeren.

De Off-Grid Factory heeft jarenlange ervaring in het installeren van UPS-systemen. Ook geven we bedrijven regelmatig advies over de beste manier om een UPS-systeem te integreren. Bel of mail ons gerust, wij denken graag met u mee. We zijn telefonisch bereikbaar op 085-0706688 of per mail via info@theoffgridfactory.com

Batterijkeuze UPS-systeem

Verschillende UPS-systemen vragen om verschillende accutypes. Het is van belang dat de accu’s diep kunnen ontladen zodat ze in nood direct te gebruiken zijn. Daarnaast moeten de accu’s optimaal bestand zijn tegen zelfontlading. Het is dus van groot belang dat de accu’s van hoge kwaliteit zijn zodat het UPS-systeem betrouwbaar is. Schakel dus altijd een specialist in als je van plan bent een UPS-systeem aan te schaffen.
De Off-Grid Factory werkt al jarenlang samen met een brede selectie A-merken op de accumarkt zoals Mastervolt, Exide, Hoppecke, Cellpower, LG, Mastervolt, Whisper Power en Simpliphi.

De Off-Grid Factory is expert in batterijopslag en kan u begeleiden in uw zoektocht naar de beste oplossing voor úw situatie. Bel of mail ons op 085-0706688 of per mail via info@theoffgridfactory.com voor een advies op maat.

Enkele referentieprojecten

Op zoek naar een UPS-systeem?

Wij denken graag met u mee over de juiste keuze!